Besparen als sportvereniging doe je zo!

Nu sporten in groepsverband tijdelijk niet mogelijk is en ook de sportkantines gesloten zijn voor bezoek, is het voor sommige clubs lastig om voldoende geld in het laatje te brengen. Bezuinigen dus! Hoe kun je de juiste maatregelen nemen om rendabel te blijven? 3 tips om te besparen als sportvereniging.

Besparen met ledverlichting

Energiezuinige maatregelen kunnen een hoop opleveren voor sportverenigingen. Hoewel de meeste verenigingen denken dat dit een behoorlijke investering is, wegen de kosten zeker op tegen de baten. Zo heb je met led bijvoorbeeld minder lampen nodig om sportvelden en -banen te verlichten. Daarnaast biedt ledverlichting de mogelijkheid om het licht te dimmen en om een timer in te stellen, zodat alleen de nodige branduren worden gemaakt. Hiermee kun je een behoorlijke besparing op de energierekening realiseren en heb je de investering zo terugverdiend.

Besparen als sportvereniging met isolatie

Hoewel veel sportclubs over een goede accommodatie beschikken, is de isolatie niet altijd op orde. Goede isolatie voorkomt dat het ‘s winters te afkoelt binnen en in de zomermaanden houdt je het lekker koel. Hiermee bespaar je op stookkosten en op energiekosten van (de vaak niet zuinige) airconditioning. Dit geldt uiteraard alleen voor de binnenbanen. Isoleren hoeft niet altijd kunstmatig. Je kunt een plat dak bijvoorbeeld ook isoleren door een grasmat aan te leggen, zo blijf je helemaal in de groene en sportieve stijl!

Bosa subsidie

Besparen als sportvereniging kan ook met behulp van Bosa subsidie. Binnen deze regeling heeft de overheid in 2020 80 miljoen euro beschikbaar gesteld voor duurzame investeringen. Voor ledverlichting bijvoorbeeld, isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Via deze regeling kun je tot 30 procent van de totale investering terug vragen bij de gemeente. Om in aanmerking te komen moet je een minimale investering van 5.000 euro doen.