Informatiebeveiliging in een notendop

Informatie beveiliging is één van de belangrijkste zaken die bij het runnen van een bedrijf komt kijken. Klanten, leveranciers en andere partijen die van belang zij bij je bedrijf willen er namelijk zeker van zijn dat je bedrijf op veilige wijze omgaat met alle informatie. Informatie moet zo veilig mogelijk bewaard worden, beveiligd tegen hackers of andere ongewenste risico’s. Hieronder tref je de belangrijkste zaken die komen kijken bij informatiebeveiliging in een notendop.

Hoe werkt informatiebeveiliging

De meeste bedrijven kiezen tegenwoordig voor het structureren van de informatie van hun onderneming op basis van ISO 27001. Op deze manier wordt niet alleen de integriteit maar ook de beschikbaarheid en vertrouwelijkheid verzekerd, maar ook andere relevante gegevens zoals bedrijfs- en persoonsgegevens worden beschermd met een ISO 27001.

ISO 27001 certificering

Het is belangrijk om aan te kunnen tonen dat je aan alle voorwaarden omtrent de wet- en regelgeving van informatiebeveiliging voldoet. Dit kan door ISO 27001 certificering, waarbij je aantoont dat je met een betrouwbare partner werkt.

Informatie beveiligingsrisico’s verkleinen

Verklein risico’s en voorkom onverwachte incidenten die nare gevolgen kunnen hebben voor je bedrijf door een ISO 27001 certificaat. Je kunt op deze manier namelijk je klanten, leveranciers en dergelijke aantonen dat je werkt met verschillende procedures en processen om de veiligheid van je informatie te waarborgen.

Wil je de informatie binnen je onderneming beter beveiligen? ISO2HANDLE kan je hier goed bij helpen. Als platform voor bedrijfseigenaren met zeer flexibele software word je door ISO2HANDLE ondersteund in het beheer van normschema’s en wetgeving. ISO2HANDLE werkt samen met bekende partners, heeft een uitstekende klantenservice en kan professioneel advies geven over de beste keuze voor je eigen situatie en bedrijf. Ga direct aan de slag zonder dat je zorgen hoeft te maken over het waarborgen van de veiligheid van je gevoelige informatie.