Alles over de woonmarkt in Deventer

De woonmarkt in Deventer

De woonmarkt in Deventer is toegankelijker dan in de Randstad. De gemiddelde vraagprijs voor een koopwoning stond in november 2020 op € 360.880,-. Een koopje in vergelijking met een stad als Amsterdam, waar voor een woning gemiddeld € 650.400,- wordt gevraagd. De gemeente telt in totaal 45.987 woningen. 56,3 procent is een koopwoning. In november 2020 stonden er 106 te koop. Er zijn dus mogelijkheden op de woonmarkt in Deventer!

Wonen in een historische hanzestad

Wie zich in Deventer vestigt, woont in een historische hanzestad. Die naam maakt de gemeente zeker waar! Deventer zit bomvol kunst en cultuur. Zo is er het bekende Dickens Festijn, Deventer Op Stelten, de Boekenmarkt en vele andere evenementen. Ook de gebouwen ademen historie. Het centrum telt honderden oude gevels en heeft zelfs het oudste huis van Nederland. In het Havengebied hebben creatievelingen zich verzameld om te wonen en werken.

Verhuizen in/naar Deventer

Wil je verhuizen binnen de stad, of je er vestigen vanuit een andere regio? Laat je adviseren door een makelaar in Deventer. Een lokale specialist kent het huizenaanbod, de prijzen en de omgeving als geen ander!