Incontinentiemateriaal voor senioren

Title tag: Incontinentiemateriaal voor senioren | Tomcare

Meta description: Veel ouderen krijgen te maken met incontinentie. Gelukkig bestaat er een ruim aanbod aan incontinentiemateriaal voor senioren

Incontinentiemateriaal voor senioren

Voor veel senioren is de behoefte aan incontinentiemateriaal onvermijdelijk. Ongewenst urineverlies komt namelijk vaak voor bij oudere personen. Gelukkig bestaat er een ruim aanbod aan discrete en comfortabele producten om het leven met incontinentie aangenamer te maken. Het aanbod aan incontinentiemateriaal voor senioren is ruim en divers.

Optrekbroekjes

Optrekbroekjes zijn de ultieme oplossing voor actieve senioren. Een optrekbroekje kan gedragen worden als een gewone onderbroek. Het is discreet en bijzonder makkelijk in gebruik.

Optrekbroekjes zijn een handig incontinentiemateriaal bij licht of gematigd urineverlies.

Inlegluiers

Inlegluiers worden in de onderbroek of in een netbroekje gelegd. Ze zijn vaak iets dikker dan optrekbroekjes en hebben een groter absorptievolume. Ze zijn handig voor zelfredzame senioren, maar ook voor ouderen die hulp krijgen van een mantelzorger.

Een inlegluier is ideaal voor personen met matig tot zwaar urineverlies.

Kleefluiers

Kleefluiers hebben een groter absorptievolume. Ze zijn ook beter geschikt voor personen die minder mobiel zijn. Dit type incontinentiemateriaal kan makkelijk vervangen worden, ook bij personen die bedlegerig zijn.

Kleefluiers zijn geschikt voor ouderen met matig tot zwaar urineverlies of stoelgangverlies.

Luiers met een heupbandsysteem

Luiers met heupbandsysteem zijn de makkelijkste oplossing voor personen die in een bed liggen. De heupband kan aan de buik geopend of gesloten worden, zonder dat de bedlegerige persoon verplaatst moet worden. Ook het effectief vervangen van een luier met heupbandsysteem gaat vrij vlot bij iemand die in bed ligt.

Luiers met heupbandsysteem hebben een groot absorptievolume en zijn geschikt voor personen met matig tot zwaar urineverlies.

Het perfecte incontinentiemateriaal voor senioren

Wat het perfecte incontinentiemateriaal voor jou of voor de persoon waarvoor je zorgt is, hangt van verschillende factoren af. De keuze wordt in de meeste gevallen gebaseerd op de zelfredzaamheid en mobiliteit van de persoon die last heeft van ongewenst urineverlies.

Zo kiezen mobiele senioren vaak voor een optrekbroekje. Bij bedlegerige personen wordt er eerder gekozen voor een luier. Kleefluiers of inlegluiers zijn namelijk handiger aan te brengen en te hanteren door een verzorger, terwijl een optrekbroekje het makkelijkst werkt wanneer je het zelf aan en uit kunt doen.