Alle verschillende typen matrassen

Ben jij op zoek naar een beddenzaak in Hengelo of ergens anders in Nederland en wil je een goede nieuwe matras aanschaffen? Dan is een klein beetje voorbereiding geen slecht idee. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende soorten matrassen om uit te kiezen en het is dan belangrijk dat je de juiste neemt. Daarom hebben we hier de meest bekende typen matrassen op een rijtje gezet.

Pocketvering matrassen

Je herkent de pocketvering matras gemakkelijk omdat deze bestaat uit een aantal pockets met veren erin. Deze veren zitten in aparte zakjes en raken elkaar dus niet aan. Sommige pocketvering matrassen bestaan uit meerdere lagen met veren op elkaar. Het voordeel van pocketvering matrassen is dat ze goed ventileren en je in de zomer koel houden. Daarbij bieden de vaak wel honderden veren steun waar je lichaam dat nodig heeft en zorgen ze voor een goede houding tijdens het slapen.

Koudschuim matrassen

De meeste matrassen zijn gemaakt van koudschuim of bevatten minimaal één laag koudschuim. Dit materiaal wordt ook wel HR-schuim oftewel High Resilience-schuim genoemd. Koudschuim wordt vaak gecombineerd et andere materialen, zoals een laag met gelcomponenten of een laag met traagschuim. Er zijn ook een groot aantal prijs- en kwaliteitsklassen te vinden. De naam koudschuim komt van de manier waarop het wordt geproduceerd. Het is niet een indicatie dat de matras kouder aanvoelt.

Traagschuim of memory foam

Traagschuim en memory foam zijn twee termen voor hetzelfde soort matras. Het is een schuim dat zich aanpast aan je lichaam door te reageren op lichaamswarmte. Het gevolg is dat je op een matras ligt dat zich exact vormt naar je lichaam en dat er daarom geen sprake is van drukpunten en pijn tijdens het slapen. Bij deze matrassen bestaat alleen de bovenste laag uit traagschuim. Het is ook mogelijk om te investeren in alleen een extra bovenlaag van traagschuim op je huidige matras. Niet iedereen houdt van deze optie, omdat het traagschuim soms langzaam weer de oude vorm aanneemt.

Een waterbed

Een laatste optie die ook weer steeds populairder lijkt te worden is het waterbed. De matras is gevuld met water, waardoor deze zich ook perfect aan de vorm van je lichaam aansluit. Daarbij ben je in staat om de temperatuur in te stellen en jezelf dus te koelen in de zomer en te warmen in de winter. Waterbedden zijn ook minder gevoelig voor stof, huisstofmijt en bacteriën. Vergeet niet dat de kans op defecten ook groter is en dat een waterbed elektriciteit gebruikt.