Voordelen van duurzame energie

Als jij een energiecontract wilt afsluiten, of je wilt je huidige contract vernieuwen of veranderen, dan kun je kiezen voor duurzame energie. Duurzame energie is energie die is opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals de zon, het water of de wind. Deze kun je ook zelf opwekken, door te investeren in zonnepanelen of een windmolen. Daarbij zijn er voldoende energieleveranciers waarbij je kunt aangeven dat je alleen groene energie wilt krijgen of waarbij je zelfs een gedeelte van een windpark kunt kopen en je nog exact weet waar je duurzame energie vandaan komt ook. Als je nog twijfelt, dan zijn de onderstaande voordelen vast voldoende om je over te halen.

Duurzame energie is milieuvriendelijker

Of je nu duurzaam wilt zijn voor je woning, of je zoekt naar een goede oplossing voor je sportverlichting, duurzame energie is in alle gevallen de milieuvriendelijkere keuze. Door energie te halen uit bronnen die standaard op de aarde aanwezig zijn, wordt de aarde minder vervuild. Zou je voor fossiele brandstoffen kiezen, zoals aardgas en grijze stroom, dan is elk proces aanzienlijk minder milieuvriendelijk, van het opwekken van de energie tot het verspreiden ervan. Door niet te kiezen voor duurzaam, maak je de planeet elke dag een stukje minder gezond.

Duurzame energie is de toekomst

Er zijn afspraken gemaakt en Nederland moet in 2050 volledig gasvrij zijn. Daarbij worden nieuwe woningen al automatisch met zonnepanelen gebouwd en met warmtepompen uitgerust. Duurzame energie is nu eenmaal de toekomst en als je daar niet voor kiest help je niet mee om deze idealen te bereiken. Sterker nog, je werkt ze tegen en draagt niet bij aan een beter milieu voor de toekomstige generaties. De kans is groot dat je over een aantal jaren toch over moet stappen naar duurzame energie, om niet achter te blijven. Door dat nu al te doen ben je op de toekomst voorbereid.

Subsidies en btw-regelingen

Daarbij wordt het investeren in duurzame energie sterk aangemoedigd door de overheid. En dat zowel voor particulieren als voor Verenigingen van Eigenaren en bedrijven. Dat zie je terug in de subsidieregelingen de worden aangeboden, de fiscale regelingen die bestaan voor bedrijven die milieuvriendelijker ondernemen en de btw die je mag terugvragen als je zonnepanelen hebt aangeschaft. Door nu te investeren in zonnepanelen maak je daarbij zelf ook besparingen en kun je je investering binnen 10 jaar afbetalen.  In de jaren daarna is alle energie die jouw panelen opwekken pure winst voor jouw portemonnee.