Voordelen van een hard matras

Er werd vroeger verondersteld dat harde matrassen goed helpen tegen rugpijn. Maar is dit ook echt zo? Deze veronderstelling is echt achterhaald en klopt niet. Het klopt wel dat je beter een té hard matras kunt hebben dan een te zacht matras. Dit komt omdat een hard matras altijd beter en meer steun biedt dan een zacht matras. Uiteindelijk is de hardheid van het matras een geheel persoonlijke keuze. De perfecte hardheid ligt dan ook aan zaken zoals lengte, gewicht en persoonlijke voorkeuren. Het ideale matras vind je bij Medipas Rijssen.

Welke matras past bij jou?
In Nederland gaat men er vanuit dat een hard matras het beste werkt tegen rugklachten en rugpijn. Ook nog steeds veel matrassen verkopers onderstrepen dit idee. Dit is in feite niet zo. Rugklachten kunnen juist verergeren door een hard matras. Dat komt omdat een hard matras de holte in de onderrug niet goed kan ondersteunen. Een té hard matras geef simpelweg een stuk minder comfort en een stuk mindere nachtrust. Er ontstaat een bepaalde overdruk op lichaamsdelen en de doorbloeding wordt makkelijk afgekneld. Dat zorgt voor meer draaien in de nacht wat erg onplezierig is. Zoek je een matras dat bij je past breng een bezoek aan Medipas Rijssen.

Wat maakt een zacht matras lekkerder om op te slapen?
Zachte matrassen zijn veelal bedoeld voor mensen van rond de 70 kg. Het zacht matras zorgt voor meer omsluiting van het lichaam en voelt daardoor iets warmer aan dan een harder matras. Is een matras te zacht dan merk je dat snel genoeg aan minder steun in de onderrug. Zodoende wordt de onderrug minder ondersteund en zakt in het matras weg. Dat maakt het een stuk minder makkelijk om te draaien en bewegen dan bij een hard matras. Wat betekent door het matras heen liggen?
Je hebt met een zacht matras een stuk meer comfort dan bij een té hard matras. De heup en schouder krijgt meer de ruimte en er zal niet veel overdruk plaatsvinden. Daarbij is het wel belangrijk om niet door het matras heen te liggen. Wat wordt daar precies mee bedoeld? Dat wil zeggen dat het matras geen veerkracht meer heeft op plekken waar je het diepst inzinkt. Komt het voor dat je te diep in een matras ligt dan mis je ondersteuning en kom je in een verkeerde houding te liggen. Zodoende komt er meer spanning op je wervelkolom te staan en zal je waarschijnlijk na het slapen met pijn uit bed komen.