Je ziet het steeds meer mensen doen, hun badkamer verven. In het verleden werden met name tegels gebruikt voor het afwerken, geeft een verflaag een frisse en moderne uitstraling aan je badkamer. Maar toch is een badkamer verven niet hetzelfde als een ieder ander kamer in je woning verven. Je hebt een goede voorbereiding nodig, de correcte verfsoort en goede verluchting. Meer advies bezoek Almelo badkamer.

Wil je een kwalitatieve verflaag in je badkamer gebruik de juiste verf

Wat heel belangrijk is voor een kwalitatieve verflaag in je badkamer is de juiste verf en waterdicht primer. Ook kun je het beste waterbestendige verf gebruiken omdat dat bestendig is tegen condens. Dit is van essentieel belang, want het voorkomt schimmelvorming en afbladderende verf. Ook is een goede voorbereiding nodig. Een goede voorbereiding in de zin dat onbewerkte muren worden bewerkt met een waterdichte primer. De verf zet zich dan goed vast op de muren.

Wat valt er precies te verven in je badkamer?

Besluit je om je badkamer te gaan verven dan is het verstandig om te bepalen wat je precies wilt gaan verven. Wil je alleen de muren verven of wil je ook het plafond verven? Het kan ook zijn dat je de tegels saai vindt en beu bent en ze in een nieuw jasje wilt steken. Wil je de badkamermeubels in dezelfde kleur dan is daar ander verf voor nodig en kan er een verschil van kleur optreden. Wil je het vermijden dan is het belangrijk om op de glansgraad van de diverse soorten verf te letten. Hoe gelijker dit is, hoe beter het eindresultaat wordt. Dat betekent dus dat elke toepassing een andere aanpak nodig heeft.

Het verven van de badkamermuur Wil je de badkamer gaan verven dan is waterdichte verf van essentieel belang. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor hoogglans verf of zijdeglans verf als je de muren wilt gaan verven. De regel geldt hoe hoger de glansgraad hoe beter de verf bestand is tegen vocht. Voordeel van zijdeglans verf is dat het een minder felle glans heeft dan hoogglans verf. De glans van het verf stoort een stuk minder en blijft nog steeds gewoon waterbestendig. Heb je een nieuwe ondergrond of is er bestaand schilderwerk dan gebruik je het beste een primer. Een watervaste primer zorgt er namelijk voor dat je een extra waterbestendige verflaag op je muur krijgt. Let op dat je tijdens het aanbrengen van een prima de badkamer genoeg verlucht.