Alles over draadsnijden voor jouw metaal

Metaal is een materiaal dat op allerlei manieren kan worden bewerkt en vormgegeven. Daarbij zijn er een groot aantal verschillende soorten metalen met verschillende eigenschappen voor een verscheidenheid aan toepassingen. Met metaal kun je dus echt een uniek product creëren dat jij nodig hebt en dat op maat. Vervolgens kan het ook nog op een aantal manieren worden afgewerkt, zodat om een nog mooier effect te bereiken. Draadsnijden is dan een van de vele technieken die kunnen worden gebruikt om jouw product te realiseren. Hier lees je meer over deze techniek en over wat je ermee kunt.

Wat is draadsnijden?

Draadsnijden heeft een hele specifieke toepassing in de metaalbewerking. Het wordt gebruikt om een schroefdraad aan te brengen in metalen producten. Dat kan zowel aan de buitenkant van het product, als aan de binnenkant ervan. De bekendste vorm van draadsnijden is uiteraard de schroef en de bout. Het uiteindelijke doel is dan ook meestal om twee elementen in elkaar te kunnen draaien en zo stevig te bevestigen. Het voordeel daarvan is dat je de twee elementen dan ook weer los kunt maken. Dat is bijvoorbeeld niet het geval als ze aan elkaar gelast worden.

Waar moet je rekening mee houden?

Net zoals je in de bouwmarkt een groot aantal verschillende soorten schroeven kunt kopen, zijn er ook een groot aantal manieren waarop draadsnijden kan worden uitgevoerd. Wil je meer weten over deze technieken, dan vraag je het beste de specialisten om hulp. Zij hebben de technische kennis om dit perfect voor jou uit te voeren. In de tussentijd houd je zelf ook rekening met een aantal punten. Moet de schroefdraad bijvoorbeeld linksom or rechtsom gaan? Moet deze uitwendig of inwendig worden aangebracht? Hoe breed moeten de sneden zijn en hoe sterk? Er zijn vele mogelijkheden en elk project is anders.

Verschillende methodes

Vervolgens gaat de specialist voor je aan de slag en dan zijn er verschillende methoden die kunnen worden toegepast. Draadsnijden is daar een van en wordt samen met tappen het meest toegepast. Draadfrezen is een andere methode en deze is voornamelijk geschikt als draadsnijden geen optie is. Dat kan zijn omdat de werkstukken te groot zijn of omdat je schroefdraad nodig hebt met lange uitsteeklengten. Als laatste is draadwervel ook een optie. Heb jij een specialist nodig die jouw metaal kan bewerken en draadsnijden? Zoek dan iemand die je ondersteunt van schets tot productie, zodat jullie samen een schitterend product realiseren.