Geld besparen op drukwerk

Veel mensen hebben een printer thuis staan waarmee je dingen kunt uitprinten. Het kopen van een printer kost geld, en vaak kost het onderhouden van een printer nog meer geld. Wanneer je ook niet zo veel gebruik maakt van de printer, kan je best veel betalen voor iets dat je niet zo vaak nodig hebt. Wanneer je niet zo vaak drukwerk nodig hebt, zijn er een aantal manieren om geld te besparen. Zo kun je in plaats van een printer kopen, ook een printshop bezoeken waarbij je per drukwerk een vast bedrag moet betalen. Een andere manier om aan een printer te kopen is door een printer te leasen. Op deze manier hoef je niet meteen het hele bedrag te betalen voor een printer.

Wat is leasen?

Printer leasen is een manier om in bezit te komen van iets waarvoor je niet direct het volledige bedrag hoeft te betalen. Bij een printer zijn er leasemaatschappijen die de hele printer zullen financieren. Vervolgens geven ze de printer aan jou in de vorm van een lease. In een lease betaal je maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij voor het gebruiken van het middel. Hoe lang deze termijn duurt en hoeveel je moet betalen wordt allemaal in een contract verwerkt. Wanneer je begint met leasen kun je gelijk de printer in gebruik nemen zonder in het begin al een enorme investering te doen. Leasen is iets anders dan huren. Bij het huren betaal je namelijk maandelijks een bedrag, maar de verhuurder blijft altijd eigenaar van de printer. Bij het leasen betaal je maandelijks een bedrag. En aan het einde van de leasetermijn ben je direct eigenaar van de printer. Het is ook mogelijk om direct eigenaar te worden van de printer aan het begin van de leasetermijn.

Hoe bespaar je geld bij het leasen?

Het leasen maakt het gebruiken van een printer natuurlijk niet goedkoper. Aan het einde van de leasetermijn heb je al de volledige kosten van een printer gedekt en vaak ook iets meer. Om geld te besparen bij het leasen moet je kijken naar het geld die je niet meteen hoeft uit te geven aan het aanschaffen van een printer. Het geld dat je niet direct kwijt bent aan een printer kun je voor andere investeringen gebruiken. Dit is handig wanneer je niet genoeg geld hebt om al jouw investeringen te financieren.