Hoeveel centimeter is een verlaagd plafond verlaagd?

Heb jij er al eens aan gedacht om een plafond wat verlaagd is toe te voegen aan jouw kamer? Er is steeds meer interesse in deze mogelijkheid en dat is niet voor niets zo. Veel oude huizen hebben hoge plafonds, wat er heel mooi uitziet, maar het zorgt er ook voor dat het heel duur is om de ruimte warm te houden. Door het plafond een aantal centimeter te laten verlagen, heb jij minder kubieke meter die jij moet warm houden, wat dus betekent dat je lagere stookkosten gaat hebben.

Hoeveel kan je jouw plafond verlagen?
Hoe laag jij jouw nieuwe plafond wilt hebben, heb je deels zelf in handen. Uiteraard zijn er richtlijnen waar rekening mee moet worden gehouden. Je kunt je plafond nooit zo laag laten zetten dat het de beweegruimte voor een persoon van normale hoogte gaat belemmeren. Ook moet er rekening worden gehouden met de ramen en deuren. Het is mogelijk om jouw plafond dus enkele centimeter of wel 20 centimeter te laten verlagen.

Breng meer licht in jouw interieur
De keuze om een verlaagd plafond aan te brengen in huis heeft in vele gevallen deels te maken met het visuele aspect wat het toevoegt aan de ruimte. Het is een uitstekende manier om de kamer lichter te laten ogen. Er komt namelijk bij een laag plafond meer accent op de lengte van de ruimte. Wanneer je mooie, grote raampartijen hebt, zal het natuurlijk licht beter reflecteren tegen het lage, witte plafond. Dit laat een ruimte open en groot lijken.

Het is hygiënischer
Voor vochtige omgevingen, zoals in de keuken of in de badkamer, kan je een verlaagd plafond laten plaatsen die bestendig is tegen vocht. Dit is een uitstekende manier om te voorkomen dat bacteriën, schimmels of meeldauw zich gaan nestelen. Er wordt in zo’n geval een antimicrobiële laag aangebracht op het plafond die visueel niet zichtbaar is.

Het is makkelijk om te plaatsen
Je zou bijna denken dat het installeren van een verlaagd plafond thuis erg lastig en tijdrovend is, maar niets is minder waar. Het laten plaatsen van een verlaagd plafond is een snelle klus, zolang je maar kiest voor de juiste aannemer om deze klus te klaren. Sommige mensen zullen wellicht de neiging hebben om het verlaagd plafond zelfstandig aan te brengen, maar dit wordt in de praktijk afgeraden. Om de veiligheid van jouw huis en alle inwonende te overzien, kies je het liefst voor een expert die dit nieuwe plafond aanbrengt.